Drograzziákat tartott a rendőrség a Hős utcában és a Pillangó parkban

2018.09.07. 12:51

Egy hét alatt 67 embert fogtak el a rendőrök a X és XIV. kerületben "kábítószerrel kapcsolatos bűnesetek miatt" egy kiemelt ellenőrzési akcióban.

Erről Bucsek Gábor rendőrfőkapitány számolt be a zuglói és kőbányai önkormányzat részvételével tartott kábítószerügyi egyeztető fórumot. Bucsek elmondta, augusztus 31 és szeptember 7-e közötti akció során 67 esetből 54-ben éltek szabálysértési feljelentéssel, 12 ember esetében biztonsági intézkedést foganatosítottak. Hozzátette:

a rendőrség intézkedései során figyelembe veszi a lakosság biztonság iránti igényét és folyamatosan dolgozik a zavartalan közrend és a közbiztonság fenntartásáért.

A fórumra meghívták mindkét érintett kerület polgármesterét és jegyzőjét és a kormányhivatalok vezetőit, illetve

  • a Fővárosi Önkormányzat rendészeti igazgatóját,
  • az Országos Mentőszolgálat Közép-Magyarországi regionális igazgatóját,
  • a Budapesti Polgárőr Szövetség elnökét
  • és a feladatellátásban érintett szervek munkatársait is.

A közösen kiadott közlemény szerint egyetértettek abban, hogy elsődleges cél a kábítószert és az egyéb bódítószereket fogyasztók társadalomba integrálása, és ennek hatékony eszköze az egységes Budapesti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum életre hívása lehet.

Ahogy arról riportban is beszámoltunk, a Hős utca és a Pillangó park térségében jelentős számban jelentek meg az alattomos szintetikus drogot, a biofüvet (aminek a marihuánához semmi köze nincs) használók, akikkel nem tud mit kezdeni az önkormányzat.