Szilvia
5 °C
16 °C

Rács mögött a Kósa Lajost átverő csengeri örökösnő

2018.09.07. 17:25 Módosítva: 2018-09-07 17:57:34

A sajtóban csengeri örökösnőként elhíresült, Kósa Lajos korábbi minisztert átverő Sz. Gáborné nagyon gyorsan rács mögé került: kedden őrizetbe vették , péntekre pedig már börtönbe is került – írja a 24.hu. A nőt nemzetközi elfogatóparancs alapján még április 27-én tartóztattak le Svájcban.

A nő elhitette mindenkivel, hogy óriási vagyont örökölt Svájcból. Azt állította, hogy bár az örökség miatt már milliárdos, de egyelőre nem jött meg a pénz, ezért hiteleztek neki jó páran, akik nyilván azóta is futnak a pénzük után.

Kósa Lajos úgy került a képbe, hogy Sz. Gáborné egy erről szóló hiteles közjegyzői okirat tanúsága szerint a 4,3 milliárd eurós (átszámítva 1300 milliárd forintos) örökség kezelését bízta rá a fideszes politikusra, Kósa édesanyjának pedig 2,5 millió eurót (800 millió forintnak megfelelő összeget) akart "ajándékba adni". A jelek szerint Kósának az nem tűnt fel, hogy 1300 milliárd forintnyi vagyonnal Sz. Gáborné gazdagabb lett volna, mint Csányi Sándor.

A kihallgatásán a nő továbbra is kitartott amellett, hogy nem csapott be senkit, és létezik a hagyaték.

Kósa Lajossal kapcsolatban azt mondta, hogy a politikus is tudja majd igazolni, hogy nem csalásról van szó, létezik ez a hagyaték, hiszen Kósa látta a dokumentumokat és intézkedett is az örökséggel kapcsolatban. Ezért indítványozták a politikus meghallgatását.

A nyomozók a szerdai több órás kihallgatás után letartóztatták a nőt, az asszonyt pedig visszavitték az Aradi utcai fogdába. A 24.hu információi szerint a kedd éjjel még a Péterfy Sándor utcai kórházban kezelt nő újból rosszul lett szerdán miután visszavitték a fogdába, de a kórházi ápolás helyett ezúttal a rendőrorvos szakszerű segítsége is bőven elég volt ahhoz, hogy jobban legyen.

A pénteki tárgyaláson a Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírája október hetedikéig elrendelte a nő letartóztatását. A bíróság többek közt azzal indokolta a döntést, hogy az eddig ismert sértetteken túl több károsult is lehet, és tartani lehet attól, hogy a gyanúsított megszökne vagy megpróbálná befolyásolni az eljárásban részt vevő tanúkat. A döntés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?