Rács mögött a Kósa Lajost átverő csengeri örökösnő

2018.09.07. 17:25 Módosítva: 2018.09.07. 17:57

A sajtóban csengeri örökösnőként elhíresült, Kósa Lajos korábbi minisztert átverő Sz. Gáborné nagyon gyorsan rács mögé került: kedden őrizetbe vették , péntekre pedig már börtönbe is került – írja a 24.hu. A nőt nemzetközi elfogatóparancs alapján még április 27-én tartóztattak le Svájcban.

A nő elhitette mindenkivel, hogy óriási vagyont örökölt Svájcból. Azt állította, hogy bár az örökség miatt már milliárdos, de egyelőre nem jött meg a pénz, ezért hiteleztek neki jó páran, akik nyilván azóta is futnak a pénzük után.

Kósa Lajos úgy került a képbe, hogy Sz. Gáborné egy erről szóló hiteles közjegyzői okirat tanúsága szerint a 4,3 milliárd eurós (átszámítva 1300 milliárd forintos) örökség kezelését bízta rá a fideszes politikusra, Kósa édesanyjának pedig 2,5 millió eurót (800 millió forintnak megfelelő összeget) akart "ajándékba adni". A jelek szerint Kósának az nem tűnt fel, hogy 1300 milliárd forintnyi vagyonnal Sz. Gáborné gazdagabb lett volna, mint Csányi Sándor.

A kihallgatásán a nő továbbra is kitartott amellett, hogy nem csapott be senkit, és létezik a hagyaték.

Kósa Lajossal kapcsolatban azt mondta, hogy a politikus is tudja majd igazolni, hogy nem csalásról van szó, létezik ez a hagyaték, hiszen Kósa látta a dokumentumokat és intézkedett is az örökséggel kapcsolatban. Ezért indítványozták a politikus meghallgatását.

A nyomozók a szerdai több órás kihallgatás után letartóztatták a nőt, az asszonyt pedig visszavitték az Aradi utcai fogdába. A 24.hu információi szerint a kedd éjjel még a Péterfy Sándor utcai kórházban kezelt nő újból rosszul lett szerdán miután visszavitték a fogdába, de a kórházi ápolás helyett ezúttal a rendőrorvos szakszerű segítsége is bőven elég volt ahhoz, hogy jobban legyen.

A pénteki tárgyaláson a Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírája október hetedikéig elrendelte a nő letartóztatását. A bíróság többek közt azzal indokolta a döntést, hogy az eddig ismert sértetteken túl több károsult is lehet, és tartani lehet attól, hogy a gyanúsított megszökne vagy megpróbálná befolyásolni az eljárásban részt vevő tanúkat. A döntés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.