Olivér
5 °C
8 °C

Egy börtönben ülő férfi lehet a soroksári futónő valódi gyilkosa

2018.09.08. 11:50 Módosítva: 2018-09-08 16:48:17

A rendőrség péntek délután rendkívüli közleményben tudatta, hogy új gyanúsítottja van a soroksári gyilkosságnak, szombat délelőtt pedig egy sajtótájékoztatón közöltek részleteket az ügyben, melyből kiderült, hogy szinte biztosan egy jelenleg börtönben ülő 40 éves férfi követhette el a bűntettet – írja az MTI.

A Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet szerdán jelezte a rendőröknek, hogy talált egy olyan férfit, akit a helyszínhez lehet kötni, és részese volt már hasonló bűncselekménynek. Mint kiderült, a férfi a gyerekkorát a helyszín közelében töltötte, a telefonján talált adatok alapján pedig a gyilkosságot megelőző napokban a környéken járt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi nem tett vallomást, a rendőrökkel folytatott beszélgetés során pedig azt mondta,

látta, hogy a nőt egy férfi bántalmazza, ezért közbeavatkozott, megütötte a férfit, így maradhatott a DNS-e a helyszínen.

A rendőrség szerint ugyanakkor ezek az állítások a bizonyítékok alapján cáfolhatók, a férfi betanulta a szöveget. Lontai Márton, a Nemzeti Szakértői és Kutatói Központ főigazgató-helyettese azt mondta, a férfitől vett DNS, illetve a helyszínen talált biológiai nyomok megegyeznek, a nő testén, illetve a környezetében talált DNS-maradványok pedig minden bizonnyal a gyanúsítotthoz tartoznak.

A rendkívüli közleményt megelőzően legutóbb augusztus elején adtuk hírt a rég óta húzódó ügyről, akkor az előző gyanúsítottról derült ki, hogy mégsem az azonosított férfi lehetett a gyilkos, mert nem egyezett a DNS-e a Soroksáron kegyetlenül meggyilkolt nő testén talált anyagmaradványokkal.

A gyilkosság még 2013. szeptember 25-én történt, az áldozat pedig egy 36 éves helybeli nő volt, akit kocogás közben támadtak meg. Holttestére másnap hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, erőszakoskodott vele, majd megfojtotta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?