Ödön
1 °C
11 °C

30 milliós parkolási bírságot kellene fizetnie egy feledékeny német sofőrnek

2018.09.10. 21:01

Mi arra szerződtünk, hogy gondos gazda módjára őrizzük a gépkocsit, így nem vitettük el gépjárművet 

Az idézet egy pécsi szálloda tulajdonosától származik hat évvel ezelőttről, amikor már 4 éve, hogy egy német vendég letette a mélygarázsban az autóját, vett egy egyórás jegyet, majd taxival távozott, és azóta se tért vissza autójához. 

Az RTL mai riportjából kiderül, hogy az akkor 10 milliós adósság azóta 30 millió fölöttire nőtt, és az autó még mindig ott áll.  

A hosszú parkolás nem bűncselekmény, így nem tudtak eljárást indítani a német sofőr ellen, a szálloda azonban bírósághoz fordult, és bírósági meghagyást bocsájtott ki, ami kötelezi a férfit, hogy fizessen 2 millió forintot és kamatai megfizetésére. 

A pénzt azóta se kapták meg. Az RTL-nek nyilatkozó ügyvéd szerint eladhatják az autót, és abból levonhatják a bíróság által megítélt összeget, de mivel a szálloda tulajdonosa most nem nyilatkozott, ezért nem lehet tudni, hogy tervezik-e a rekordidő óta náluk parkoló kocsi eladását. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?