Albert, Lipót
3 °C
12 °C

A CEU-ról is beszélt Orbán és az új amerikai nagykövet hétfő este

2018.09.10. 22:51

Közleményt adott ki az amerikai nagykövetség, ami szerint szeptember 10-én az esti órákban David Cornstein nagykövet találkozott Orbán Viktorral. A közlemény szerint:

Megvitatták az országaink vezetői közötti együttműködés és kölcsönös bizalom erősítésének fontosságát.  A nagykövet hangsúlyozta az országaink között fennálló érdekközösséget egy sor kérdésben, beleértve a biztonsági együttműködést, az Ukrajna elleni orosz agressziót, az energiabiztonságot, és a Közép-európai Egyetemet (CEU-t.) A találkozó fontos lépés volt a bizalom és a kommunikáció helyreállításában,  és lerakja az alapját a további magas szintű kommunikációknak az országainkat érintő sok fontos ügyet illetően

A találkozás azért is érdekes, mert a Népszava több forrásból is úgy tudja, hogy érkezése után nem sokkal a nagykövet találkozott pár kormánykritikus, illetve a kormány által vegzált civil szervezet vezetőivel. Ennek ellenére a nagykövet azt nyilatkozta, hogy eddig csak elégedett emberekkel találkozott, és nem tapasztalta, hogy a szabadságjogokat bárki korlátozná Magyarországon. 

David Cornstein Trump-közeli üzleti körökből érkezett. A 79 éves New York-i üzletemberről januárban írtunk bővebben, amikor még csak pletykaszinten került szóba, hogy ő érkezhet az akkor már egy éve megüresedett pozícióra. Vagyonát szülei húszezer dolláros megtakarításából alapozta meg. Életét a New York-i üzleti életben töltötte, és ékszer-kereskedelemmel foglalkozott. Számos tőzsdén jegyzett cégnek volt elnöke, illetve igazgatója. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?