Erzsébet
1 °C
4 °C

A héten 20 fokkal melegebb is lehet a délután, mint a reggel

2018.09.10. 19:24

Nagy a hőingás, általában 10-15 fok, helyenként ennél több is lehet a különbség a minimum- és a maximumhőmérséklet között az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint.

Szélcsendes, kevésbé felhős időben minél szárazabb a levegő (alacsonyabb a harmatpont), annál nagyobb a napi ingás értéke. Különösen nagy a hőmérséklet napi változása az úgynevezett fagyzugos helyeken, mert ott a minimum alacsonyabb a környező (általában magasabban fekvő) helyeknél, míg a csúcsértékben nincs jelentős eltérés. Ennek megfelelően dombok, hegyek térségében, vízpartok közelében és a nagyobb városokban kisebb az ingás, mert a minimum itt általában magasabb, mint a környezetüké, áll a közleményben.

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 8-15, a legmagasabb 25-28 fok között valószínű, de a hét többi napján is folytatódik a száraz, napsütéses idő; a minimumok 10-17, a maximumok 27-31 fok között alakulnak majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?