Aliz
6 °C
14 °C

Szeméremsértések miatt is keresik a szexuális erőszakkal gyanúsított afgán férfit

2018.09.10. 11:56 Módosítva: 2018-09-10 13:35:54

A rendőrség hétfő délben új hírt adott ki arról a menekültstátusszal Magyarországon élő afgán férfiről, aki vasárnap hajnalban egy gyorsétterem mosdójában szexuális aktus eltűrésére kényszerített egy nőt.

A hír szerint Sarhadi Bilal Ahmadot két rendbeli szeméremsértés miatt is keresik. A férfi idén június elsején éjszaka a VII. kerületi Dohány utcában, majd június 20-án hajnalban a Király utca és a Lövölde tér között viselkedett szeméremsértő módon.

A rendőrség vasárnapi sajtótájékoztatója szerint a 18 éves afgán férfi elfogására külön nyomozócsoportot hoztak létre, ellenőrzik a férfi ismerőseit, a tömegközlekedési eszközöket és bizonyos főbb útvonalakat is. A férfi ellen a bíróság európai elfogatóparancsot adott ki, mert felmerült a külföldre szökés gyanúja.

A Police.hu-n vasárnap közzétették a férfi fényképét is. A rendőrök azt kérik, hogy aki a képen látható Sarhadi Bilal Ahmadot felismeri, hollétéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, értesítse őket az ismert telefonszámok bármelyikén.

Bakondi: Vessenek be mindent a rendőrök

Orbán Viktor belbiztonsági főtanácsadója a kormány nevében felháborítónak nevezte a vasárnap hajnalban történteket. Arra kérte a nyomozóhatóságokat, hogy vessenek be mindent az afgán férfi felkutatására.

Szerinte minden nap bebizonyosodik, hogy a bevándorlás veszélyt jelent Európára és az európai emberek biztonságára.

Blikk: A férfi már elhagyta az országot

A lap hétfő délutáni cikkében azt írja, hogy információik szerint Ahmad már elhagyta Magyarországot, és a "BRFK nyomozói felvették a kapcsolatot az osztrák és a német társhatóságokkal."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?