Jenő
-3 °C
6 °C

Az MVM 433 milliót adott a CÖF-nek négy kisvideóra

2018.09.10. 11:48

Tavaly májusban az Átlátszó kiderítette, hogy az MVM 2016-ban 508 millió forinttal támogatta a Fidesz házi "civilszervezetét", a Civil Összefogás Fórumot. Idén áprilisban a lap kiperelte az állami cégtől a támogatással kapcsolatos iratokat. Kicsit később ismét beperelték az MVM-et, mert nem volt hajlandó kiadni a CÖF beszámolóját a pénz felhasználásáról. Augusztusban váratlanul iratbetekintést ajánlott fel a cég, így végül bírósági tárgyalás és ítélet nélkül sikerült a lapnak megtudnia, hogy mire költötték a fideszközeli civilek a félmilliárd forintot.

Íme: 

  • az MVM-támogatásból egy “misszió” keretében 433 millió forintot négy darab kisfilmre költött el a CÖF, azaz darabonként 108,25 millió forint közpénzt kapott.
  • A missziósfilmek fent vannak a CÖF honlapján, de nem lehet őket se megosztani, sem beágyazni.
  • A kisfilmek valójában nem 433 millió forintba, hanem 500 millióba kerültek. A különbözetet a CÖF “saját erőből” fedezte. Ezt ők maguk írták rá kézzel a számlára.
  • Az árban benne volt a videók legyártása és televíziós sugárzása is. A feladattal a CÖF a Magno Studio Kft.-t bízta meg.
  • A CÖF-beszámolóhoz csatolt teljesítési igazolások szerint a kisfilmeket 2017. április 12. és június 16. között sugározta a TV2-csoport több csatornája, összesen 350 alkalommal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?