Fontos oroszok kaptak papírokat Orbánék kötvényprogramjában

2018.09.10. 07:19 Módosítva: 2018.09.10. 15:22

Az Orbán-kormány a letelepedési kötvényprogramon keresztül éveken át hagyott egy kiskaput a gazdag külföldi befektetők számára. Bár a magyar hatóságok titkolják, hogy kik szereztek így tartózkodási és letelepedési dokumentumokat, a Direkt36, a 444 és a Novaja Gazeta nevű orosz lap közös nyomozása kiderítette, hogy befolyásos oroszok - többek közt politikusok és állami cégvezetők - is kaptak magyar papírokat. Több esetben arról is sikerült megbizonyosodni, hogy ez a kötvényprogramon keresztül történt.

Az orosz külföldi hírszerzés, az SZVR vezetőjének egy közvetlen hozzátartozója és egy szervezett bűnözéssel összefüggésbe hozott orosz üzletember is a magyar Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) ügyfele volt, bár azt a BMH-nál nem árulták el, hogy pontosan milyen minőségben - derül ki a cikkből

Frissítés 14:30-kor: A DK a párt az Európai Bizottsághoz fordul az ügyben, mert meglátásuk szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hogy a "magyar kormány terroristákat, bűnözőket és kémeket engedett be az országba és az Európai Unió területére". Gréczy Zsolt frakcióvezető szerint a kötvénnyel beengedett terroristák, bűnözők és kémek Magyarországra és az egész Európai Unióra is veszélyt jelentenek, hiszen szabadon utazhatnak az unió területén.

A Fidesz frakciója Gréczy közlésére mindössze annyit válaszolt, hogy orosz kémeket Gyurcsány engedett be.

Ez az egész csak ürügy. Azok beszélnek oroszokról, meg nemzetbiztonsági kockázatról, akik orosz kémeket engedtek be Magyarországra. Amikor Gyurcsány Ferenc volt kormányon, az orosz és magyar titkosszolgálat együttműködött.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Fontos oroszok kaptak papírokat Orbánék kötvényprogramjában

Bámulatos a lista. Az orosz hírszerzési főnök hozzátartozója, maffiás üzletember és mások.

682 · Sep 10, 2018 07:19am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments