Aliz
6 °C
14 °C

Hidegen hagyja a soroksári nő gyilkosát, hogy mit tett

2018.09.10. 05:41

A megbánás legkisebb jelét sem mutatja a soroksári futó nő megölésével gyanúsított 40 éves R. Szilveszter – tudta meg a Blikk.

R. Szilveszter
R. Szilveszter
Fotó: Police.hu

A rendőrség a múlt hét végén közölte, hogy megtalálták azt az embert, aki öt évvel ezelőtt megölte Soroksáron Gyurik Krisztinát. Szerdán kapták a hírt a Nemzeti Szakértői és Kutató Központból, hogy egy, jelenleg is a börtönbüntetését töltő férfi DNS-mintája egyezést mutatott a megölt nő holttestén talált maradványokkal. A férfi tagadja a vádat. 

A jelenleg rablás miatt 7 éves börtönbüntetését töltő R. Szilveszter nyaralókat, garázsokat tört fel, ahol pár napig meghúzta magát, ellopta a mozdítható értéktárgyakat, aztán továbbállt. A sors furcsa fintoraként egészen mostanáig éppen azért maradhatott rejtve, hogy ő lehet a soroksári futó nő gyilkosa, mert egy hónappal a gyilkosság után rablás miatt került börtönbe. Akkor ugyanis még nem volt kötelező levenni és összevetni a rabok DNS-mintáit. Ám 2016-tól, az új szabályok szerint, mindenkitől mintát kell venni, akit 5 évnél hosszabb szabadságvesztésre ítélnek.

A rendőrök szerint a férfi a gyerekkorát a helyszín közelében lévő Vízisport utcában töltötte. Később hajléktalan életmódot folytatott.

Az elhunyt nő férje, Kardos Lajos korábban is egy biciklis hajléktalanról beszélt, amikor arra emlékezett, hogyan indult a felesége keresésére. Már akkor az volt a gyanúja, hogy Krisztát egy hajléktalan ragadhatta el. "A bicikliúton észrevettem egy kerékpározó, barna orkánkabátos férfit. Ő volt az egyetlen a környéken, akit akkor este láttam. Faggatni kezdtem, de azt mondta, nem látott semmit. Akkor még nem tudtam, hogy eközben pár méterre tőlünk valószínűleg már ott hevert vagy haldoklott a feleségem" - mondta. 

A Bors azt írja, hogy a nagydarab, hosszú hajú, ezért nagy feltűnést keltő R. Szilveszter napokkal a gyilkosság után megjelenhetett egy soroksári rendezvényen. Egy, a lapnak megszólaló helybélinek gyanús is volt: "Ott állt ez a hatalmas ember egy kisebb, általunk is ismert hajléktalannal, az arca pedig össze volt karmolva. Most, hogy látom a róla közzétett képet, biztos vagyok benne, hogy ő volt az" – mondta, és állította: akkor értesítette is a rendőrséget a gyanús alakról. "Tőlem, sok más környékbelivel együtt DNS-mintát vettek, ki is hallgattak, öt évig nem volt nyugtom az ügy miatt" – tette hozzá. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?