Kikerülhet az Emmi alól a Corvinus Egyetem

2018.09.10. 11:57

A jelenlegi közvetlen minisztériumi fenntartásból átkerülhet egy kifejezetten erre a célra létrehozott, állami alapítású, közhasznú alapítvány fenntartásába a Corvinus Egyetem – írta hallgatóinak az egyetem vezetése. Ezt az információt egyébként először a 168 Óra írta meg, de akkor még az egyetem nem kommentálta a hírt. A lap akkor azt írta, hogy a közalapítványhoz az állam százmilliárdos nagyságrendű alapító tőkét biztosítana, de később magáncégek is beszállnának, így azoknak is lenne beleszólásuk a közalapítvány pénzeinek felhasználásáról.

Az egyetem tájékoztatása szerint ha ez a döntés megszületik, akkor az egyetem „oktatási és kutatási tevékenységéhez a jelenleginél jobban illeszkedő formában és ezzel összefüggően szabadabb és rugalmasabb környezetben fog működni".

A várható változások nem fogják érinteni az Egyetem jogi-szervezeti egységét és diszciplináris fókuszait, azaz az Egyetem a jövőben is közgazdasági, társadalomtudományi és üzleti területen fog működni. Az Egyetem továbbra sem lesz profitorientált intézmény, és továbbra is elkötelezett a térítésmentes tanulás lehetősége, a hallgatói szolgáltatások és ösztöndíjak, valamint a tehetséggondozó programok (különösen a diákszervezetek és a szakkollégiumok) lehetőségeinek folyamatos bővítése mellett" – írták a hallgatóknak.

Azt is írták, hogy a konkrét információk birtokában különböző fórumokon részletes tájékoztatást fognak adni az egyetemi polgároknak.