Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Kikerülhet az Emmi alól a Corvinus Egyetem

2018.09.10. 11:57

A jelenlegi közvetlen minisztériumi fenntartásból átkerülhet egy kifejezetten erre a célra létrehozott, állami alapítású, közhasznú alapítvány fenntartásába a Corvinus Egyetem – írta hallgatóinak az egyetem vezetése. Ezt az információt egyébként először a 168 Óra írta meg, de akkor még az egyetem nem kommentálta a hírt. A lap akkor azt írta, hogy a közalapítványhoz az állam százmilliárdos nagyságrendű alapító tőkét biztosítana, de később magáncégek is beszállnának, így azoknak is lenne beleszólásuk a közalapítvány pénzeinek felhasználásáról.

Az egyetem tájékoztatása szerint ha ez a döntés megszületik, akkor az egyetem „oktatási és kutatási tevékenységéhez a jelenleginél jobban illeszkedő formában és ezzel összefüggően szabadabb és rugalmasabb környezetben fog működni".

A várható változások nem fogják érinteni az Egyetem jogi-szervezeti egységét és diszciplináris fókuszait, azaz az Egyetem a jövőben is közgazdasági, társadalomtudományi és üzleti területen fog működni. Az Egyetem továbbra sem lesz profitorientált intézmény, és továbbra is elkötelezett a térítésmentes tanulás lehetősége, a hallgatói szolgáltatások és ösztöndíjak, valamint a tehetséggondozó programok (különösen a diákszervezetek és a szakkollégiumok) lehetőségeinek folyamatos bővítése mellett" – írták a hallgatóknak.

Azt is írták, hogy a konkrét információk birtokában különböző fórumokon részletes tájékoztatást fognak adni az egyetemi polgároknak. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?