Óriási ütemérzék: 9/11 évfordulóján lesz tűzvédelmi kiürítés a budapesti ikertornyokban

2018.09.10. 19:09

A Duna Tower egy ikertorony-irodaház Budapesten, az Árpád-híd pesti hídfőjénél. Olyannyira az, hogy az épületnek van északi tornya és déli tornya, a dolgozók így is hívják egymás között ezeket.

Holnap, szeptember 11-én tűzvédelmi gyakorlat lesz az épületben, ami azt jelenti, hogy váratlanul megszólal majd a tűzcsengő, és az embereknek ki kell rohanniuk az épületből. A gyakorlat jellege miatt nem árulják el előre, hogy mikor lesz mindez.

Emlékezetes: 2001. szeptember 11-én a WTC ikertorony-irodaházak New Yorkban egy repülőgépes merénylet miatt kigyulladtak, majd összedőltek, több ezer ember életét követelve. A dátum, 9/11 azóta fogalom.

Budapesten tehát ennek évfordulóján lesz egy ikertorony-irodaház kigyulladásának gyakorlata, amelyben egy tűzcsengő váratlan hangjára mindenkinek el kell kezdeni menekülni.

brilliáns.

Hogy miért pont az évfordulóra időzítették mindezt, azt nem tudni. Nyilván vagy totálisan véletlenül, vagy szándékosan, nehéz eldönteni, melyik a rosszabb forgatókönyv.

Kerestük az üzemeltető céget, de a telefont nem vették fel, úgyhogy emailben tettük fel a kérdéseinket, erre még várjuk a választ.