Aliz
6 °C
14 °C

Tavaszra lehet csak víz a zalakarosi termáltóban

2018.09.11. 10:44

Mint emlékezetes, május elején elfolyt a víz a néhány éve közel félmilliárd forintból létrehozott zalakarosi termáltóból. Bár akkor azt ígérték, hogy legfeljebb egy hónapig tart majd a javítás, víz azóta sem került a tóba. A Népszava cikke szerint ez az idén már aligha valószínű, hogy megtörténik, száraz tómeder várja majd a turistákat tavaszig.

Az elhúzodó probléma hátterében ugyanis az áll, hogy nem lehetett azonnal elkezdeni a javítást a vizsgálatok miatt. A vizsgálat a csőrendszer hibáját mutatta ki, de a helyiek azt is tudni akarták, hogy az abban az időszakban előforduló 2-es erősségű földrengéseknek lehetett-e szerepe az ügyben. Végül az igazságügyi szakértői jelentés a csőrendszer meghibásodását nevezte meg a víz eltűnésének okaként.

A szakértői jelentés megnevezte a felelőst is, a Népszava szerint a tervező céget, a budapesti Konstruma Mérnöki Iroda Kft.-t, az azonban nem fogadta el a megállapításokat. Ezért hosszú pereskedésre számít Zalakaros fideszes polgármestere, aki szeretne ugyan megegyezni mindenkivel, de számít arra is, hogy a helyreállítás nagyjából 50 millió forintos költségét az önkormányzatnak kell majd állnia.

De Novák Ferenc szerint most az elsődleges feladat a hiba kijavítása lenne. Mint mondja,

a csövek meder alatti kicserélése nem is tartana hosszú ideig, ám újra be kell szereznünk minden engedélyt, és ez jelentősen meghosszabbítja a folyamatot. Mire mindent megint beszerzünk, itt a tél, így vélhetően tavaszra tudjuk csak elvégezni a szükséges munkálatokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?