Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Lemond a Handó Tündé-féle igazságszolgáltatást élesen kritizáló bíró

2018.09.13. 13:39

Felmentését kérte Áder Jánostól az a bíró, aki a Handó Tünde vezette Országos Bírói Hivatal egyik leghangosabb kritikusa volt, írja a 444.hu.

Szepesházi Péter, a Budai Központi Kerületi Bíróság bírája a 444.hu-nak tavaly októberben adott interjújában úgy fogalmazott, hogy „Handó Tünde nagyon tehetséges ember, bíró, vezető, de az a centralizáció és önkény, amit megvalósított, minden erényét, és kezdeti eredményét lerombolta". Szepesházi robbanás közeli állapotokról beszélt az igazságszolgáltatásban.

Szepesházi most arról beszélt a 444.hu-nak, hogy több, egymással összefüggő körülmény vezetett a lemondásához. Ezek között említette többek között az új Polgári Perrendtartás ügyfélellenes alkalmazási kényszereit, és azt, hogy az Országos Bírói Tanács tagjainak előválasztásán jó eredményt ért el, de nem került a következő körbe, ami szerinte megmutatja, hogy ilyen szemlélettel belülről milyen változásokat lehet elérni a rendszerben.

Azt is elmondta, hogy a lemondásától függetlenül is foglalkozhat a jövőben az igazságszolgáltatás helyzetével és a bírák függetlenségével, szerinte ezt innentől sokkal szabadabban is megteheti.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?