Jenő
-3 °C
6 °C

Az NNI nyomoz egy helyettes államtitkár ellopott laptopjának ügyében

2018.09.14. 15:11

Még júliusban lopták el a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkárának, Földváry Gábor Istvánnak a laptopját az autójából, most azonban egy újabb eltűnt laptop ügyében az NNI nyomoz az Átlátszó cikke szerint.

Úgy tudják, a Miniszterelnökség hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkárát, Bíró Attilát lopták meg, az autója csomagtartójából vitték el félmillió forintos értékű laptopját. Az eset a dunakeszi bevásárlóközpont parkolójában történt, a tolvajok valószínűleg jelblokkolóval nyithatták ki az autót.

Az ügyet a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozóira bízták, ezért a lap szerette volna megtudni, hogy ezt mi indokolta. Megkeresésükre a rendőrség azt írta:

„Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást lopás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad. A nyomozó hatóság kijelölésének vannak a hatáskör és illetékességtől való eseti eltérést megengedő szabályai.”

Földváry laptopja egyébként később előkerült, a tetteseket is elfogták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?