Jenő
-3 °C
6 °C

Budapesti szennyvíz bűzölög Hatvanban

2018.09.14. 09:31

Olajos massza bűzölög Hatvan határában – írta a Magyar Idők.  A környezetkárosítás miatt feljelentést tett a város önkormányzata. A földeken talált bűzös anyag a közeli depóból származhat, ahová a főváros szennyvíziszapját is hordják ártalmatlanításra. A kezelésért felelős cég visszautasítja a vádakat. A szagok hónapok óta érezhetők a Heves megyei városban. 

A városban már aláírásgyűjtés indult, hogy a hatóság lássa, a bűz ezreket érint.

„A jelzett helyen, Nagygombos közelében, a Zagyva-híd és a 21-es főút közötti területen bukkantak rá a hatóságok az ismeretlen összetételű, olajos állagú, szúrós szagú, képlékeny masszára a kukoricaföldön. Az érintett terület a Hunviron Kft. telepe mellett található, sokak szerint éppen a társaság a felelős a városban érezhető bűzért.

A cégbírósági iratok szerint a Hunvironban 25 százalékos részesedést vásárolt az Ewc-H Kft., amely közbeszerzésen indulva szerződést kötött a Fővárosi Csatornázási Művekkel arról, hogy évi 40-50 ezer tonna budapesti szennyvíziszapot a hatvani lerakóban helyeznek el. Vagyis Hatvan és térsége a főváros szennye miatt szenvedhet” – írta a lap, amely szerint valószínű, hogy a cég több szennyes anyagot fogadott be, mint amennyit képes a megfelelő ütemben ártalmatlanítani.

Az önkormányzat feljelentése után, a környezetvédelmi hatóság is feljelentést tett, azt kutatva, milyen anyagokat fogadott be a Hunviron, amely telephelyén nem engedélyezte az önkormányzatnak a mintavételt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?