Hónapokkal ezelőtt elkészült a tanuszoda, de gyerek még nem látta

2018.09.15. 16:38

Hónapok óta áll elkészülten, de zárt ajtókkal egy tanuszoda Törökszentmiklóson. A Szoljon.hu-nak a térség országgyűlési fideszes képviselője azt mondta, bürokratikus okok miatt csúszik. Egy helyi úszásoktató azt mondta, hogy nyáron sokan jelentkeztek hozzájuk a fürdőben, és úsztak is, sőt egy húszfős csoportot tovább is vinne, de a jelenlegi helyükről menniük kell, ha bezár a fürdő szeptember végén. De hova?

A Horváth András Tanuszoda „alapkövét 2016 júniusában tették le, azóta több tervezett átadási időpont is napvilágot látott”, és úgy volt, hogy már tavaly megnyitja kapuit.  

„Értetlenül áll mindenki azelőtt, hogy miért nem nyitott még ki” – mondta a lapnak Markót Imre, Törökszentmiklós jobbikos polgármestere. (A párthovatartozás amúgy magyarázatául is szolgálhat annak, hogy hogyan írhatott egy létező problémáról, késlekedésről a Mészáros Lőrinc-féle sajtóbirodalom egyik lapja).

Markót szerint az idén júniusban a Nemzeti Sportközpontok székházában aláírták azt az ingatlanátadási megállapodást, mely alapján a tanuszoda telkét az önkormányzat ingyenesen átruházta az állam javára, „de a csúszás oka az, hogy még mindig a módosított kivitelezési szerződés aláírására vár az uszodát fenntartó Nemzeti Sportközpontok és a kivitelező”. A jó hírt aztán a fideszes képviselő Boldog István hozta, aki szerint napokon belül megoldódik a probléma, és elkezdődhet az átadási folyamat.