Erzsébet
1 °C
4 °C

A békési megyegyűlés lemondásra szólított fel EP-képviselőket a Sargentini-jelentés miatt

2018.09.16. 14:21

A Békés megyei közgyűlés az európai politikai színtérre lépve egyhangúlag elfogadott egy határozatot, amelyben elítélik a Sargentini-jelentés elfogadását. A Beol.hu tudósítása alapján (amelyet a 168 óra vett észre) a kormánypárti Zalai Mihály azt mondta az ülésen, hogy a Sargentini-jelentés elfogadásával "olyan kedvezőtlen folyamatok indulhatnak el, amelyek minden Békés megyében élő ember számára negatív hatással lehetnek". 

Érdekes, hogy arról beszélnek a megyei fideszesek, hogy elfogadták a Sargentini-jelentést, miközben Magyarország kormányának az a határozott álláspontja, hogy nem fogadták el.

Az egyhangú szavazást követően (amelyen ellenzéki képviselők nem vettek részt) a Békés megyei közgyűlés lemondásra szólította fel az ellenzéki magyar EP-képviselőket. 

Az ülésen szóba került a Békési utak állapota is. Beszámolót tartott Virág Mihály, a Magyar Közút Zrt. képviseletében, és elmondta, hogy a békési utak "70 százalékának burkolata nem megfelelő vagy rossz, 15-15 százalék van jó és megfelelő, valamint tűrhető állapotban". Azt is elmondta, hogy tavaly egy kilométer utat sem újítottak fel a megyében. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?