Árpád
-2 °C
4 °C

Nem fizeti be a bevándorlási különadót a Helsinki, az Amnesty és a Migration Aid

2018.09.17. 09:21

A Magyar Helsinki Bizottság és az Amnesty International nem fog bevallást készíteni, és nem fogja befizetni a hétfői határidőig a 25 százalékos bevándorlási különadót, mert úgy vélik, hogy rájuk nem vonatkozik a jogszabály. Az Amnesty emberi jogi szakértője, Demeter Áron az RTL Klub vasárnap esti híradójának úgy nyilatkozott, hogy

vannak olyan szervezetek, mint mondjuk az Amnesty International, ami kampányol azért, hogy Magyarországon emberségesebben bánjanak a menekültekkel és menedékkérőkkel. Van olyan szervezet, ami jogi segítséget nyújt menekülteknek és menedékkérőknek, de alapvetően senki nem dolgozik azért, hogy a bevándorlást elősegítse.

A Magyar Helsinki Bizottság is úgy véli, hogy rájuk nem vonatkozik a jogszabály. A civil szervezet társelnöke, Kádár András Kristóf azt mondta, hogy ez tulajdonképpen nem is egy adófajta, hanem a kormány véleményével nem egyező véleményekkel szemben kiszabott sarc.

A Migration Aidnél – amelyik pont az adó miatt párttá alakul és már adományokat sem fogad – azt mondták, hogy még nem találtak olyan ügyvédet, aki meg tudta volna mondani, hogy rájuk vonatkozik-e a jogszabály. Éppen ezért kérdéseikkel a NAV-hoz fordultak, azonban választ a mai napig nem kaptak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?