Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már három forgalmi sávon haladhatnak az autósok az M2 autóút egy szakaszán

2018.09.17. 18:00

Új forgalmi rend lépett életbe az M2 autóút M0 és Dunakeszi-Fót csomópont közötti szakaszán szeptember 16-án, vasárnap, írja közleményében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Az ideiglenes terelés kiépítését követően a bal pályára terelték át a gépjárműveket, és az eddigi kialakításhoz képest további egy sávot is használhatnak a Budapest irányába közlekedők.

Az M2 gyorsforgalmi úton a 17-21 km szelvények között a bal pálya építését még áprilisban kezdték meg, így szeptemberig a jobb sávba terelték át a forgalmat.

2019 középéig még így is ideiglenes forgalmi rend lesz, 

az érintett útszakasz ősszel megnövekedő forgalmára tekintettel, az m0 felé kettő, vác felé egy forgalmi sávot alakítottak ki a szabványos előírások betartására, valamint a keresztmetszeti adottságok miatt szűkített sávszélességgel. a három sávon csökkentett, legfeljebb 60 km/h sebességgel haladhatnak az autósok. a dunakeszi-fót csomópont és vác között több ütemben, szakaszosan terelik át a forgalmat a bal pályára 2018. végéig, itt továbbra is 2x1 sávon folyik a forgalom.

2019 őszétől aztán már 2x2 sávon, 110 km/h sebességgel haladhatnak majd a közlekedők a teljes Budapest-Vác szakaon.