Semjénnek öt részeggel kellett együtt aludnia a vadászatán

2018.09.17. 17:53

Szilágyi György jobbikos képviselő Semjén Zsolt vadászati szenvedélyét boncolgatta a hétfői azonnali kérdések órájában a parlamentben. A miniszterelnök-helyettes ugyanis saját bevallása szerint "elveszíti politikus jellegét", amikor nem vallja be, milyen vadászatokat kap ajándékként.

Nem érzi úgy, hogy morálisan vállalhatatlan, hogy ilyen több milliós ajándékokat fogadjon el, és utána ott üljön a miniszterelnök mellett?

- kérdezte Semjéntől.

Ön betegesen érdeklődik a magánéletem iránt - kezdte a választá Semjén. Szerinte maguk a svédek nyilatkozták, hogy minden rendben volt azzal a bizonyos svédországi vadászattal, amellyet a kampányban támadták őt.

Szerinte ráadásul

nem volt ott semmiféle luxus, próbáljon csak egy éjszakát eltölteni öt részeggel.

Semjén azt is mondta, hogy a helikopterezésen nem volt ott, mert az a szarvast szállította.

A miniszterelnök-helyettes azt mondta, Szilágyi "nyilas házmester szellemi elődjeihez hasonlóan" teszi ellene a feljelentéseket a NAV-nál, az ügyészségnél, a mentelmi bizottságnál, ám ezek az eljárások mind Semjén igazát bizonyítják.

Szilágyi szerint "egy normális országban ezt úgy hívják, korrupció", és Semjén képviselő sem lehetne, mindent önmagától kivizsgálnának az illetékes szervezetek. Semjén szerint minden létező hatóság megállíptotta, hogy a jobbikosok hazudnak, és "morális ügyekben" mesélhetne a szerencsejátékhoz fűződő viszonyáról.