Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elítélték a Balaton déli partját fosztogató sorozatbetörőt

2018.09.18. 11:18

4 év 6 hónap börtönre és 5 év közügyektől való eltiltásra ítélte a Siófoki Járásbíróság azt a férfit, aki Balatonszárszó és Balatonföldvár környékén tört be több tucat ingatlanba – olvasható a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A Siófoki Járási Ügyészség 2018 márciusában emelt vádat azzal a 61 éves hajléktalan férfival szemben, aki Balatonszárszó és Balatonföldvár környékén összesen 48 ingatlanba tört be, és 300,-Ft-tól 807.000,-Ft-ig terjedő értékben lopott el különböző árucikkeket, illetve készpénzt.

A férfi ügyében a Siófoki Járásbíróság múlt hét szerdán hozott ítéletet az ügyben, amit az ügyész tudomásul is vett, a vádlott és védője viszont enyhébb büntetés kiszabása miatt fellebbezett.

A 2018. július 1. napján hatályba lépett új Büntetőeljárási törvény alapján lehetőség van arra, hogy a fellebbezést kizárólag a kiszabott büntetés vagy alkalmazott intézkedés neme és mértéke vagy tartalma ellen jelentsék be, ebben az ügyben is történt.

Ilyen esetben a másodfokú bíróság az ítéletnek csak a büntetéskiszabásra vonatkozó rendelkezését bírálhatja felül, amely várhatóan a jogorvoslati eljárások felgyorsulását fogja eredményezni. Az elsőfokú ítélet korlátozott felülbírálatától a felsőbb bíróság csak igen szűk körben térhet el, például akkor, ha az elsőfokú bíróság durva eljárási szabálysértést követett el, vagy ha a terheltet fel kellett volna menteni.