Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két hétig teljesen le lesz zárva a Déli pályaudvar

05
2018.09.18. 14:49

Októberben két hétre, 4. és 17. között teljesen zárva lesz a Déli pályaudvar, mert a MÁV tájékoztatása szerint halaszthatatlan karbantartási munkálatokat kell végezniük – értesült a portfolio.hu.

A portál megkereste a MÁV sajtóosztályát, akik megerősítették a teljes lezárás tényét, és kiemelték, a két hét alatt olyan halaszthatatlan karbantartási munkákra kerül sor a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon, a peronokon, amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni.

Mint írták, a karbantartást a nyári menetrend utánra időzítették, hogy a turisztikai szezon alatti balatoni utazásokat már ne érintse a vágányzár.

Azt is hozzátették, hogy a lezárás miatt leginkább érintett

  • Budapest-Déli-Győr,
  • Budapest-Tatabánya-Oroszlány,
  • Budapest-Déli-Székesfehérvár,
  • Budapest-Déli-Pusztaszabolcs-Pécs vonalszakaszokon közlekedő vonatok módosított menetrendje már megtalálható a vasúttársaság honlapján, a vágányzári hírek menüpontban. 

Emellett a weboldaluk és a Vonatinfó mobilalkalmazás menetrendi keresője is a változásokat figyelembe véve listázza a közlekedő vonatokat a karbantartási időszakon belül tervezett utazásokra.

A munkálatokról és a vonatforgalom változásáról a vasúttársaság részletes tájékoztatatást ad a sajtón keresztül is – emelte ki a MÁV.

Borítókép: Barakonyi Szabolcs/Index