Leó, Szaniszló
5 °C
17 °C

Életfogytiglant kapott egy szerencsejáték miatt gyilkoló férfi Szolnokon

2018.09.18. 16:32

Életfogytiglanra ítélt első fokon a Szolnoki Törvényszék egy szerencsejáték miatt gyilkoló férfit kedden, írja a bíróság sajtóosztályára hivatkozva az MTI.

2016 júliusában a férfi - az egyik szolnoki nagyáruházban működő üzlet eladójaként - az üzlet pénztárából csaknem egymillió forintot sikkasztott el, amelyet sportfogadásokon játszott el. Tettét megpróbálta egy trükkel leplezni, de miután a cég áruszállítóját nem sikerült becsapnia, különös kegyetlenséggel végzett vele. Az ügyben 2017 júniusában emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A férfit kedden a Szolnoki Törvényszék előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, továbbá folytatólagosan, nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás és jármű önkényes elvétele miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. Legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. 

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője azonban három nap gondolkodási időt kért.