Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leégett a Hűvösvölgyi Vigadó

2018.09.18. 00:32 Módosítva: 2018-09-18 09:52:23

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül ezerötszáz négyzetméter alapterületű, elhagyott épület hétfő késő éjjel Budapest II. kerületében, a Hűvösvölgyi úton, a Bánffy György emlékpark közelében – tudatta a katasztrófavédelem.

A helyszínen tartózkodó kollégánk szerint az egykori Hűvösvölgyi Vigadó épülete gyulladt ki, videót is készített róla:

A tűzhöz nagy erőkkel, tíz tűzoltókocsival érkeztek ki a tűzoltók, akik éjfélkor már több oldalról támadva, kilenc vízsugárral oltották a lángokat. Az oltási munkálatok közben a tetőszerkezet részlegesen beomlott,  ezért nem tudtak bemenni az épületbe. Az elhagyott épületben senki nem volt, amikor kigyulladt. Egy létrás kocsi is érkezett később, így felülről is elkezdték oltani a tüzet. A tűzoltók két szomszédos épületet is próbáltak védeni, az egyik óvodaként működik. 

A tűzoltóknak hajnal 3-ra sikerült megfékeznia lángokat. Később ők is raktak ki videót az oltásról:

A Hűvösvölgyi Vigadó Facebookján utoljára 2012-ben voltak új posztok, azóta nem működik. Rendezvényeket, esküvőket tartottak itt az utolsó időkben, de gasztroszínház is működött benne. Így nézett ki:

vigado
Fotó: Facebook

A lángoló épület nincs messze egyébként az egykori Balázs vendéglőtől, ami utoljára 2011-ben gyulladt ki, de előtte 2009-ben is volt volt benne tűz. 

Még egy videó a helyszínről, éjfél előtt fél órával:

A tüzet több óra alatt sikerült csak eloltani, közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.