Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Leégett a Hűvösvölgyi Vigadó

2018.09.18. 00:32 Módosítva: 2018-09-18 09:52:23

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül ezerötszáz négyzetméter alapterületű, elhagyott épület hétfő késő éjjel Budapest II. kerületében, a Hűvösvölgyi úton, a Bánffy György emlékpark közelében – tudatta a katasztrófavédelem.

A helyszínen tartózkodó kollégánk szerint az egykori Hűvösvölgyi Vigadó épülete gyulladt ki, videót is készített róla:

A tűzhöz nagy erőkkel, tíz tűzoltókocsival érkeztek ki a tűzoltók, akik éjfélkor már több oldalról támadva, kilenc vízsugárral oltották a lángokat. Az oltási munkálatok közben a tetőszerkezet részlegesen beomlott,  ezért nem tudtak bemenni az épületbe. Az elhagyott épületben senki nem volt, amikor kigyulladt. Egy létrás kocsi is érkezett később, így felülről is elkezdték oltani a tüzet. A tűzoltók két szomszédos épületet is próbáltak védeni, az egyik óvodaként működik. 

A tűzoltóknak hajnal 3-ra sikerült megfékeznia lángokat. Később ők is raktak ki videót az oltásról:

A Hűvösvölgyi Vigadó Facebookján utoljára 2012-ben voltak új posztok, azóta nem működik. Rendezvényeket, esküvőket tartottak itt az utolsó időkben, de gasztroszínház is működött benne. Így nézett ki:

vigado
Fotó: Facebook

A lángoló épület nincs messze egyébként az egykori Balázs vendéglőtől, ami utoljára 2011-ben gyulladt ki, de előtte 2009-ben is volt volt benne tűz. 

Még egy videó a helyszínről, éjfél előtt fél órával:

A tüzet több óra alatt sikerült csak eloltani, közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!