Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra keresik a Hajógyári-szigetről 12 éve nyomtalanul eltűnt fiút

2018.09.18. 07:07 Módosítva: 2018-09-18 11:55:25

Emberölés gyanúja miatt nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda a Hajógyári-szigetről 2006-ban nyomtalanul eltűnt szécsényi labdarúgó, Strehó Gergő ügyében, írja a Magyar Idők.

A lap azt írja: amíg Vizoviczki László volt a Hajógyári-sziget ura, addig csak ímmel-ámmal keresték a fiút a rendőrök, és Vizoviczki 2012-es elfogása után is sikertelen volt az ügy felderítése. A nyomozást most az lendíthette meg, hogy az egykor Vizoviczki Lászlót védőt Tanyi György kezdhetett el beszélni a börtönben. 

A szécsényi labdarúgó ügyében emberölés miatt indult nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik.

streho-borsonline

Az akkor 17 éves Strehó Gergő 2006. február 11-én este a Hajógyári-szigeten lévő diszkóba indult szórakozni egyik barátjával, de túl korán, este fél tízkor értek a diszkóhoz, ami akkor még nem volt nyitva. Strehó azt javasolta, hogy menjenek inkább haza. Az Árpád híd budai hídfőjéhez közeli szigetbejárón távoztak, majd a Duna partján sétáltak tovább a villamos megállója felé. Strehó barátja félreállt a dolgát elvégezni, ez idő alatt barátja eltűnt. Ő azt hitte, taxival hazament. Soha többet nem került elő. 

Vizoviczki László elfogása után a rendőrség 2012-től kezdte el vizsgálni a Hajógyári-szigethez köthető eltűnéseket és haláleseteket. Három ember tűnt el, egy pedig vízbe fulladt. A szintén focista Rajnay Zoltánt barátai 2016. június 3-án a Hajógyári-sziget egyik diszkója előtt látták utoljára. Holttestét másfél héttel később találták meg a Dunában

A gyanús eltűnések ügyében annak idején elterjedt, hogy szervkereskedők állhatnak a háttérben. Vád alá helyezték a Dokk diszkó két kidobóemberét is, de  nem tudták rájuk bizonyítani, hogy az egyik szórakozóhelyen nyilvánosan megszégyenített, levetkőztetett részeg férfit kicipeltek a téli hidegbe és a Dunába dobták.