Újra keresik a Hajógyári-szigetről 12 éve nyomtalanul eltűnt fiút

2018.09.18. 07:07 Módosítva: 2018.09.18. 11:55

Emberölés gyanúja miatt nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda a Hajógyári-szigetről 2006-ban nyomtalanul eltűnt szécsényi labdarúgó, Strehó Gergő ügyében, írja a Magyar Idők.

A lap azt írja: amíg Vizoviczki László volt a Hajógyári-sziget ura, addig csak ímmel-ámmal keresték a fiút a rendőrök, és Vizoviczki 2012-es elfogása után is sikertelen volt az ügy felderítése. A nyomozást most az lendíthette meg, hogy az egykor Vizoviczki Lászlót védőt Tanyi György kezdhetett el beszélni a börtönben. 

A szécsényi labdarúgó ügyében emberölés miatt indult nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik.

streho-borsonline

Az akkor 17 éves Strehó Gergő 2006. február 11-én este a Hajógyári-szigeten lévő diszkóba indult szórakozni egyik barátjával, de túl korán, este fél tízkor értek a diszkóhoz, ami akkor még nem volt nyitva. Strehó azt javasolta, hogy menjenek inkább haza. Az Árpád híd budai hídfőjéhez közeli szigetbejárón távoztak, majd a Duna partján sétáltak tovább a villamos megállója felé. Strehó barátja félreállt a dolgát elvégezni, ez idő alatt barátja eltűnt. Ő azt hitte, taxival hazament. Soha többet nem került elő. 

Vizoviczki László elfogása után a rendőrség 2012-től kezdte el vizsgálni a Hajógyári-szigethez köthető eltűnéseket és haláleseteket. Három ember tűnt el, egy pedig vízbe fulladt. A szintén focista Rajnay Zoltánt barátai 2016. június 3-án a Hajógyári-sziget egyik diszkója előtt látták utoljára. Holttestét másfél héttel később találták meg a Dunában

A gyanús eltűnések ügyében annak idején elterjedt, hogy szervkereskedők állhatnak a háttérben. Vád alá helyezték a Dokk diszkó két kidobóemberét is, de  nem tudták rájuk bizonyítani, hogy az egyik szórakozóhelyen nyilvánosan megszégyenített, levetkőztetett részeg férfit kicipeltek a téli hidegbe és a Dunába dobták.