Verekedésbe keveredett Ács egykori polgármestere

2018.09.18. 09:32

Újabb incidensbe keveredett Lakatos Béla, Ács korábbi polgármestere. A Blikk azt írja: az expolgármester az önkormányzat előtti járdát egy liter narancssárga festékkel locsolta fel. Amikor egy helyi férfi ezt fotózni kezdte, Lakatos újra megjelent autójával és úgy tűnt, nem fog fékezni, ezért félre kellett ugrani előle. 

Lakatos ezután egy másik emberrel is összetűzésbe került. A férfi azt mondta a Blikknek: a teraszon ücsörögtek, amikor Lakatos elhajtott a ház előtt, és a kocsiból szidalmazni kezdte őket. Ők visszaszóltak, mire ő megfordult autójával, és megállt a ház előtt. A férfi le akarta videózni Lakatost, mire az kiütötte a kezéből a telefont és állítása szerint megütötte. A férfi azt állítja, védte magát és visszaütött.

Lakatos Béla 2015-ben
Lakatos Béla 2015-ben
Fotó: Balogh Zoltán

Lakatos azt mondta: a narancssárga festéket egy molinóhoz akarta felhasználni, esze ágában sem volt kiönteni azt a járdára, csak szerette volna megtudni, miért fotózzák. A másik esetről azt mondta: nem ő kezdte a verekedést, és ott ketten támadtak rá. Állítása szerint egyikük egy kis méretű szeneslapáttal ütötte meg és az autója is behorpadt. A rendőrség garázdaság miatt indított büntetőeljárást.

Lakatos korábban iskolaigazgató volt, 2010-ben lett polgármester fideszes színekben. Később fideszes politikusként nyíltan bírálta Farkas Flóriánt és Orbán Viktort. 2015-ben aztán Orbán cigányozós beszéde miatt kiszállt a Fideszből, és azt tűzte ki célul, hogy a többségében cigányok lakta településeken cigány származású polgármesterek is legyenek.

A polgármester arról is beszélt, hogy fideszesként belelátott, hogyan osztják a településeknek a pályázati pénzeket, hogyan osztják vissza a pénzeket a sikeres pályázatok után. Elmondta azt is: a megyei vezetés megzsarolta, hogy polgármesterként mit ne tegyen, cserébe megkapja a települése a pályázati pénzt.

Lakatos a 2018-as választásokon a Momentum színeiben indult képviselő-jelöltként. Feltehetően mindez összefüggésben állt azzal, hogy Lakatos ellen szabályos lejáratókampány indult a kormánymédiában. Kiszivárogtattak egy összevágott hangfelvételt, amelyen az hallható, ahogy Lakatos minősíthetetlen hangon beszél másokkal, köztük tanárral és más képviselővel, egy alkalommal pedig halálos fenyegetés is elhangzik. A felvételek úgy lettek megvágva, hogy azokból nem derül ki egy alkalommal sem, hogy mi válthatta ki ezt a reakciót Lakatosból.

Lakatos azt mondta: abban az időben  nagyon megviselte, hogy agydaganatban meghalt egy 19 fiú, akit a saját fiaként szeretett. Ő maga ajánlotta fel, hogy szakemberhez fordul  az utóbbi időkben tapasztalt viselkedése miatt.  Miután a tavaszi választásokon Lakatos csak harmadik lett, lemondott a polgármesterségről, de  a képviselő-testület ekkor még bizalmaz szavazott neki azzal a feltétellel, ha változtat viselkedésén. Lakatos i dén j úniusban mondott le  végre, mert úgy látta: személye már árt a településnek.     • Tippek
  • Lakáshitel