Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ukrán cigicsempész ellen emeltek vádat Zalában

2018.09.19. 09:00

Orgazdaság miatt emeltek vádat Zalában egy ukrán cigarettacsempész ellen, aki mintegy 12 millió forint értékű dohányárut szállított az autójában – írja a Zala Megyei Főügyészség tájékoztatására hivatkozva az MTI.

Pirger Csaba szóvivő közlése szerint a 44 éves ukrán férfi áprilisban Bécsben bérelt egy osztrák rendszámú autót, amivel egy ismerőse kérésére 200 euróért cserébe ukrán zárjegyes cigit vitt volna a szlovéniai Mariborba. 

A férfi Győrben vette át a telepakolt járművet, de balszerencséjére Szlovénia felé tartva a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a rendőrség járőrei ellenőrzésre megállították, így elő is került a gépkocsi utasterében, az ülések alatt és a csomagtartóban elrejtett, összesen több mint ezer karton magyar adójegy nélküli, ukrán zárjeggyel ellátott cigaretta.

A dohányáruk értéke mintegy 11,8 millió forint volt, a jövedéki törvénysértés miatt pedig 44,3 millió forint bírságot szabtak ki a férfira, de ezt a nyomozás befejezéséig nem fizette meg.