Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Háromszázan mentek orvoshoz Domoszlón, ahol mindenkire egyszerre jött rá a cifra

2018.09.21. 09:49 Módosítva: 2018-09-21 13:01:22

Domoszlón és Kisnánán is tömeges megbetegedéseket jelentettek, hasmenéses, lázas panaszokkal mentek orvoshoz az ott élők.

A betegség a hétvégén ütötte fel a fejét, Domoszlón két nap alatt csaknem háromszázan látogatták meg körzeti orvosukat, írja a Heol.hu. A közegészségügyi szakhatóságok már vizsgálódnak, a kormányhivatal és a gyöngyösi vízmű szakemberei is keresik az okokat, írja a lap.

Mintát vettek mindkét település közkonyháján, az eredmények megérkezéséig a polgármesterek arra kérték a helyieket, hogy

az ivóvizet csak 5 perces forralás után visszahűtve fogyasszák.

A lap szerint a két településnek közös a forráskútja, gyanús, hogy talán az ivóvíz a fertőzött. A lap megszólaltatott néhány beteget:

Egy nő azt mondta, „kegyetlen görcsökkel, hatalmas fájdalmakkal kezdődött". Naponta legalább hússzor volt mosdóban.

Ami érdekes, hogy sem a kilencéves kislányom, sem az élettársam nem kapták el, mert ők sosem isznak csapvizet, én viszont mindig azt iszom.

Egy másik nőnek a férje lett beteg: „Kedden kezdett panaszkodni a párom, épp most voltunk az orvosnál. Pontosan nem tudni, mitől lettek rosszul annyian, sokan mondják, hogy a víztől, de elképzelhető, hogy a helyi konyhán készült ételtől betegedtek meg."

A kisnánási orvos azt mondta a lapnak, hogy "hétfőn kezdődtek itt is a tömeges megbetegedések. A gyerekektől, a felnőtteken át, az idősebb korosztályig jöttek hasmenéses, hányós panaszokkal. Általában pár nap alatt lefolyik a betegség, de ez nagyban függ a páciens szervezetétől".