Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kósát beidéztetné az ezermilliárdos csengeri asszony

2018.09.21. 15:27 Módosítva: 2018-09-21 15:48:13

Helmeczy László, a csalással vádolt csengeri nő, Sz. Gáborné ügyvédje azt mondta a Zoom.hu-nak, hogy a nő több oldalas írásos vallomást tett. A nő kitart amellett, hogy létezik az ezermilliárdos vagyon, aminek közjegyző előtt hitelesített sorsát Kósa Lajos volt miniszter kezébe adták.

A nő szerint azért kért kölcsön összességében kb 50 embertől "kölcsönöket", hogy a hagyatéki eljárás költségeit ebből finanszírozhassa, de mint Helmeczy a vallomást idézve elmondta, mindent vissza akart fizetni. Volt, akitől több tételben 100 milliót csalt ki.

NNI hazahozatal-004
Fotó: Antal_N / Police.hu

A nő vagyonát zár alá veszik, de az ügyvéd szerint az ezermilliárdos örökségen kívül a nőnek nem sok vagyona van. A vallomásban az ügyvéd szerint az is szerepel, hogy Kósa Lajos volt miniszter kiutazott vele Svájcba a hagyatékot intézni, ezért most is azt kérte, hogy a nyomozás során tanúként hallgassák meg a politikust is.

A nőt Helmeczy szerint amúgy rendkívül megviselik a történtek, 44 kilogrammra fogyott le, üzleti vállalkozásai bedőltek. Amúgy már régebben.