Judit
2 °C
7 °C

Megmérgezték a szegedi utca legszebb fáját, ki kellett vágni

2018.09.21. 17:34 Módosítva: 2018-09-21 17:35:00

A szegedi Boros József utcában található annak a platánfának a csonkja, amit a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft.-nek ki kellett vágnia, mert a közelmúltban valaki megmérgezte a növényt. A 40 éves fa a mérgezés következtében pusztulásnak indult, ezért ki kellett vágni - közölte a Délmagyar.hu.  

A nyáron vették észre, hogy az Árkád hátsó sarkánál, a Boros József utca 20. előtt egy szép platánfa a társasházi garázsok előtt a kihajtás után elszáradt – nyilatkozta a lapnak Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. ügyvezető igazgatója. A Google Mapsen az utcán végigmenve amúgy ez volt az utca legszebb fája. 

Közelebbről megvizsgálták, és jól látszott, hogy lyukakat fúrtak a fatörzsbe, amibe vélhetőleg valamilyen mérget injektáltak, így a fa pusztulásnak indult. Ezt alátámasztja, hogy az injektálás alatt sarjadni kezdett a növény. A Magyar Faápolók Egyesületének becslése alapján a 40 éves fa természeti-környezeti értéke 877 ezer 500 forint. A rendőrségen büntetőfeljelentést tettek veszélyeztetést előidéző környezetkárosítás miatt. 200 ezer forint nyomravezetői díjat tűztek ki az elkövető nyomravezetőjének. 

Ez egy nagyon káros közösség- és természetellenes cselekedet, ezt és az ehhez hasonló eseteket kiemelten kell szankcionálni – magyarázta Makrai László a Délmagyarnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?