Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MSZP szerint erőszakkal fenyegetik az ellenzéket, majd beszóltak a DK-nak

2018.09.21. 12:29 Módosítva: 2018-09-21 14:31:41

A politikai utcai performanszok korát éljük, ennek jegyében csütörtökön, a Kossuth  II. János Pál pápa téren felakasztottak egy bábut, ami Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselőt formázta meg. A szocialista párt pénteken közleményben adott hangot felháborodásának:

Az MSZP EP-képviselőjét sorozatos, életveszélyes fenyegetések érik, ami tegnap este érte el a legalját, amikor egy, Ujhelyi István arcképével leragasztott bábut fejjel lefelé felakasztottak egy fára. Mára a gyűlöletpolitikája arra szintre jutott, hogy szélsőjobbos támogatói már nyíltan fenyegetnek akasztással egy ellenzéki képviselőt.

Ezt a cselekményt egy olyan szélsőjobbos csoport vállalta magára, amely nyíltan kiáll Orbán Viktor mellett, írja az ellenzéki párt. Szerintük tehát "Orbán szélsőjobboldali támogatói erőszakkal fenyegetik az ellenzéket."

A szocialisták emlékeztetnek arra, hogy a kormányfő a választások előtt azt mondta, elégtételt fog venni azokon, akik vele szemben állnak. A szocialisták szerint ezután jött a fideszes sajtó, és elkezdte a listázásokat.

Az MSZP Országos Elnöksége  a mai napon egy emberként állt ki a megfenyegetett Ujhelyi István mellett, és szolidaritásáról biztosította a képviselőt.

A szocialisták egyébként nemcsak az akasztást, hanem a Demokratikus Koalíció tüntetéssorozatának is odaszúrtak egyet. A héten, szintén a Kossuth téren, a tüntetésen a színpad mellett egy hordót lehetett megütni bottal. A hordó oldalára Orbán Viktor arcképét ragasztották, amire most azt írták a szocialisták, hogy 

az MSZP elítéli az erőszak és erőszakra felhívó cselekmények minden formáját, legyen szó akár akasztófáról akár "hordóról".