Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Éjszaka véget ér a nyár

2018.09.21. 10:44

Először szombaton egy enyhébb, majd hétfőn egy markánsabb hidegfront éri el hazánkat, emiatt a hőmérséklet radikálisan zuhanni fog az elkövetkező napokban.

Az Időkép előrejelzése szerint péntek éjszaka északnyugaton tör be a hidegfront, majd szombat hajnalban már Budapesten és a középső országrészben esőre, záporra kell számítani. Feltámad az északnyugati szél is, emiatt az ország nyugati felére elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak. A csapadékzóna egyre inkább keletre helyeződik át. Délután már az ország nagy részén esős, borongós, szeles időre készülhetünk. A legmelegebb keleten lesz, ott még 20-25 fok valószínű, máshol inkább 14-18 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap, a csillagászati ősz első napján hajnalban északkeleten 2-5 fokig süllyed a hőmérséklet, máshol 6-12 fokra kell számítani. Napközben jórészt derült idő lesz, csapadékra már nem kell számítani, 19-24 fok valószínű.

Hétfőn aztán megérkezik a lehűlés második hulláma, egyre többfelé ered el az eső, a szél pedig többfelé viharossá fokozódhat, 80-85 km/órás széllökésekre is lehet számítani, négy megyére ezért másodfokú figyelmeztetést adtak ki a középső országrészben. Estére a csapadéktömb keleti irányban elhagyja az országot, azonban a hideg itt marad, a jövő hét első felében a levegő csak 12-18 fokos lesz napközben.