Natália
1 °C
7 °C

Renáta rendelte Kínából a mérgező kábítószert, amit a reptéren lefoglaltak

2018.09.21. 14:26 Módosítva: 2018-09-24 13:41:38

Csütörtökön halálos méregnek számító kábítószert, fentanilt találtak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér postaforgalmában a NAV ellenőrei, egy Kínából érkező, fitneszterméknek feltüntetett dobozban találták.

A rendőrség megtalálta, kié lehetett a csomag, az üggyel összefüggésben a képen látható, 32 éves M. Renátát keresik. A nő 2018. első félévében ismeretlen helyen postai küldeményként saját nevére rendelte Kínából a 506,5 gramm fehér port. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai  viszont rájöttek, hogy a csomag kábítószer-gyanús anyagot tartalmazhat, ezért feljelentéssel átadták a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságnak.

H. József és M. Renáta
H. József és M. Renáta
Fotó: Police.hu

Az ügyben az RRI kábítószer birtoklása miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendőrég szerint a bűncselekménnyel M. Renáta mellett a 24 éves H. József is összefüggésbe hozható, az RRI körözésüket rendelte el.

Az RRI kéri, hogy aki a képen látható nő és férfi jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, írjon az ugyelet@rri.police.hu e-mail-címre, hívja a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság ügyeletét a 06-1-290-3121 telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 ingyenesen hívható számán vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Frissítés szeptember 24-én: A nőt elfogták, a férfi hétfőn feladta magát a rendőrségen, ezért a jogszabályoknak megfelelően felismerhetetlenné tettük a körözési fotójukat és a családnevüket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?