Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megint letartóztatták a Soós-banda egyik tagját

2018.09.21. 10:38

A Heves Megyei Főügyészség indítványára letartóztatásba helyezte a bíróság azt az 59 éves férfit, akit a rendszerváltás előtti évtizedek talán legismertebb gyilkossági ügyében, az úgynevezett „Soós-gyilkosságban” harmadrendű vádlottként, több ember - köztük egy rendőr - megölése miatt 1980-ban életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek. A Soós Lajos és társai által elkövetett rémtettekről itt olvashat röviden.

N. István 1979-ben ismerkedett meg az akkor már több - akkor még felderítetlen - gyilkosságért felelős Soóssal, amikor együtt dolgoztak sofőrként az István kórházban. N. Istváb két egykori társát a bíróság kötél általi halálra ítélte, a most letartoztatott férfi - aki azért úszta meg a bitófát, mert a tett elkövetésének idején nem töltötte be a 20. életévét - pedig 2000-ben feltételes kedvezménnyel szabadult a büntetéséből. Ezt követően, 2007-ben vagyon elleni bűncselekményeket követett el, melyek miatt felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Most amiatt került a hatóságok látókörébe, hogy feltehetően heti rendszerességgel erőszakolta meg a lányát és a fiát.

N. István 2017 őszéig Tarnaszentmiklóson lakott akkori élettársával, akivel közösen nevelték két kiskorú gyermeküket, egy fiút és egy lányt. Az apa a gyanú szerint az ő sérelmükre követte el a bűncselekményeket, heti rendszerességgel, a falu egy lakatlan, romos házában. A férfi az élettársi kapcsolat felbomlása után Győr-Moson-Sopron megyébe költözött, ott fogták el; gyerekeit 2018. áprilisától nevelőszülőknél helyezték el.

Képünk illusztráció!
Képünk illusztráció!
Fotó: Varga György / MTI

Ha bebizonyosodik a férfi bűntette, 5-től 15 évig terjedő börtönbüntetést kaphat. A Heves Megyei Főügyészség azért kérte N. István letartóztatását, mivel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása eseténnem csak megszökne, vagy elrejtőzne, hanem a sértettek és a vele hozzátartozói viszonyban álló tanúk megfélemlítésével vagy jogellenes befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.