Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felmondott a tanári kar negyede a Budai Nagy Antal Gimnáziumban

2018.09.21. 13:37

Tizenkét pedagógus, vagyis a tanári kar negyede mondott fel a budafoki Budai Nagy Antal Gimnáziumban – tudta meg az Eduline.hu. Van olyan osztály, amelyik az osztályfőnökét veszítette el, elment több német- és angoltanár, matematika-, testnevelés- és informatikatanár, ráadásul a felmondást választó tanárok között van két mesterpedagógus is.

Információink szerint az iskola igazgatója kijelentette, hogy élni fog a két hónapos felmondási idő ledolgoztatásával, vagyis vannak olyan pedagógusok, akik emiatt még a gimnáziumban tanítanak. 

Az Eduline-nak nyilatkozó szülők elsősorban az igazgatót teszik felelőssé a kialakult helyzet miatt, szerintük a tanárok eddig is nehezen tudtak vele együtt dolgozni. Manolovitsné Erdőközi Orsolya 2015-ben annak ellenére kapta meg az igazgatói széket, hogy kinevezését szinte a teljes nevelőtestület és a szülői választmány is elutasította.

Az igazgatónőről az Index egy plágiumbotrány miatt írt 2015 júliusában, a 24.hu pedig idén márciusban írta meg, hogy feljelentették, mert titkolta az alapítvány pénzeit.  Szintén a 24.hu írta meg, hogy már tavaly nyáron is felmondott jó pár tanár, akkor osztályokat kellett összevonni.