Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A felesége megölésével vádolt hentes rákeresett a holttest és feldarabol kifejezésekre a neten

2018.09.22. 10:39

Szerdán tárgyalták a felesége meggyilkolásával és feldarabolásával vádolt darnózseli hentes ügyét a Tatabányai Törvényszéken. N. J. ártatlansága mellett tanúként kiálltak a gyerekei, ugyanakkor DNS-minta igazolja, hogy feldarabolták a vádlott feleségét, a hentes pedig rákeresett az interneten a gyilkosság, a savazás és feldarabolás kifejezésekre, írja a Bors.

A férfi és 40 éves gyógytornász felesége válófélben voltak, amikor az asszony 2014 májusában eltűnt. A vád szerint a hentes megölte feleségét, majd autóba tette, hazavitte és megvárta, amíg a gyermekük elalszik. Ezután beállt az autóval a garázshoz, kivette a holttestet, és a ház alatti húsfeldolgozóban a holttestet „feldolgozta”. A maradványok egy részét elégette, egy részét elrejtette vagy szétszórta, később pedig sósavval fertőtlenítette a húsfeldolgozó eszközöket.

A vádlott végig tagadta a bűnösségét, szerinte a DNS-minták elemzése sem volt megfelelő, később N. J.-t bizonyítottság hiányában felmentették. A Győri Ítélőtábla azonban tavaly ősszel hatályon kívül helyezte a döntést, ezért most újra alaposan átvizsgálják a bizonyítékokat. 

Csütörtökön egy DNS-szakértőt hallgattak meg, aki azt állítja,

a megtalált kis testré­szek egész bizto­san N. Juditéi le­hetnek: édesanyja adott DNS-mintát egy új vizsgálathoz, a  megtalált maradványok és az ő mintája pedig 99,9 százalékos egyezést mutatott.

Rákeresett a "holttest és feldarabol" kifejezésre

Az ügy újranyitása után átvizsgálták a férfi számítógépét, amin az internetes keresések között nagy számban előfordultak a „savaz”, „lesavaz”, „éget”, „megfojt”, „holttest és feldarabol” kifejezések. Továbbá a házaspár telefonjainak cellainformációból az derült ki, hogy a gyilkosság napján és idejében egymás közelében tartózkodhattak.

Az ügyész szerint ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a férfi berakhatta autójába és hazavihette a nő testét  A hentes ügyvédje szerint azonban egy cella nagy területet foglal magába, nem bizonyítható, hogy pontosan egy helyen voltak.

A tárgyalást novemberre halasztották, és várhatóan új tanúkat is meghallgatnak.