Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Független nyerte a kelevízi és a bihartordai időközi választást is

2018.09.23. 20:52

Három független jelölt közül Serdült János Csabát választották Bihartorda polgármesterévé a vasárnapi időközi választáson. A Hajdú-Bihar megyei település 758 választásra jogosult polgára közül 409 adta le szavazatát, mindegyik érvényes volt. 

A három jelölt közül Serdült János Csaba 325, Németi Ferenc 56, Guth Zoltán 28 szavazatot kapott. A Hajdú-Bihar megyei Bihartordán azért kellett polgármester-választást tartani, mert a települést vezető Módos Imre májusban meghalt. 

Időközi választás volt a somogyi Kelevízen is, ahol Ismét Vargáné Balatincz Krisztinát (független) választották meg. A képviselő-testület tagjait is megválasztották a vasárnapi szavazáson. 

Az időközi választásra azért volt szükség, mert a képviselő-testület idén június végén feloszlatta magát, ehhez a polgármester és a képviselők között kialakult feszültség, illetve az vezetett, hogy nem sikerült elfogadni Kelevíz zárszámadását.

A  polgármester-választás győztese 118, míg szintén független vetélytársa, Vida János 64 érvényes szavazatot kapott. A tizenegy független képviselőjelöltből négyen szereztek mandátumot. (MTI)