Judit
2 °C
7 °C

Erdogan októberben Budapestre jön a Gül Baba-türbe átadójára

2018.09.24. 18:44

Október 8-9-én Budapestre látogat Recep Tayyip Erdogan az előzetes tervek szerint - mondták kormányzati források az Atv.hu-nak.

A török államfő minden bizonnyal ott lesz a felújított Gül Baba-türbe átadó ünnepségén, és a már egyeztetett program szerint találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel és Áder János államfővel is.

Még a török-magyar kormányülésen döntöttek arról, hogy Gül Baba türbéjét felújítják, a feladatot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesre és török miniszter kollégájára szignálták. A felújítás már korábban befejeződött, a hírek szerint az összes részletet (így a feliratokat is) egyeztették már a török féllel. Havasi Bertalan sajtófőnök még 2017 májusában jelezte, hogy az átadási ünnepségen várhatóan a török elnök is részt vesz majd.

Orbán Viktor júliusban ott volt Ankarában a török elnök beiktatási ceremóniáján, miután Erdogant június 24-én 52 százalékkel ismét megválasztották államfőnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?