Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Feladta magát a Kínából fentanilt rendelő nő társa

2018.09.24. 13:35

Feladta magát délben a rendőrségen az a férfi, akit a Kínából érkezett mérgező kábítószer miatt keresett a rendőrség, írja a Police.hu. Társát, a 32 éves M. Renátát két napja fogták el, kihallgatása után szabadlábon védekezik. A 24 éves H. József kihallgatása jelenleg is folyik - azt nem tudni, hogy neki milyen szerepe volt az ügyletben.

Mint múlt héten megírtuk, csütörtökön halálos méregnek számító kábítószert, fentanilt találtak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér postaforgalmában a NAV ellenőrei. A rendőrség hamar kiderítette, hogy egy 32 éves M. Renáta nevű nő rendelte Kínából a 506,5 gramm fehér port. Társát azóta keresték a rendőrök.

Az erős gyógyszerek hatóanyagaként is használt, fentanil nevű szert egy Kínából érkező, fitnesz terméknek feltüntetett dobozban találták. Ez a szintetikus ópiát nemcsak a kábítószert fogyasztókra életveszélyes, hanem az áruforgalmon keresztül érkező csomagokkal érintkező emberekre is, ugyanis a fentanilból kettő milligramm is halálos lehet. Ugyanakkor gyógyszerhatóanyag is, ez okozta Prince halálát.