Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

L. Simon nem szeretné, ha politikai nézeteik szerint kategorizálnák a művészeket

2018.09.25. 06:55 Módosítva: 2018-09-25 07:19:42

Gondoljuk végig, ülünk egy koncerten, nézzük a szimfonikus zenekart, és azon gondolkodunk, hogy a hegedűsök közül valaki azért húzza jobban vagy rosszabbul, mert jobb- vagy baloldali. Én a magyar hegedűművészek 99 százalékáról egyáltalán nem tudom, milyen politikai nézeteket vall

– mondta L. Simon László volt kulturális államtitkár az Echo TV esti műsorában. A politikus szerint nagy baj lenne, ha az alapján kategorizálnák a művészeket, hogy ki jobboldali és ki baloldali. 

A fideszes képviselő a Nemzeti alaptantervről is beszélt. Mint mondta: komoly értékei mellett vannak hiányosságai is, neutrálisnak és értéksemlegesnek nevezte azt. Szerinte a tanári munka nem tartozik az alkotói szabadság tárgykörébe, egy történelemtanár nem taníthat értéksemlegesen. 

A Fidesz holdudvarán belüli kultúrharcról itt írtunk bővebben.