Natália
1 °C
7 °C

Lázár János a biztos,Orbán stábja segíti

DROTI20180112003
2018.09.25. 23:09
A korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter kormánybiztosként foglalkozhat Mezőhegyessel.

Egy kedden megjelent kormányhatározattal Orbán Viktor Lázár Jánost jelölte ki a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztossá – vette észre a 444.hu

A portál értelmezése szerint Lázár gyakorolhatja a neves és eredményes ménesbirtokon az államot megillető tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket.

A ménesbirtok megvásárlására két éve adott 2,1 milliárd forintot az állam, a munkát éppen Lázár János és Seszták Miklós koordinálta. Lázár kormánybiztosi munkáját a jövőben a miniszterelnök közvetlenül irányítja majd, de Lázár János segítséget remélhet Ra Miniszterelnöki Kormányirodától.

Korábban úgy tűnt, hogy a politikus alapvetően Hódmezővásárhelyen, illetve egy ingatlancsoport résztulajdonosakéntképzeli el magát a választások után, de immár a második kormányzathoz kötődő pozícióját vállalja el, augusztus eleje óta ugyanis dohányzásügyi miniszterelnöki biztosként is tevékenykedik.

(Borítókép:  A felújított lovarda a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-ben 2018. január 12-én. - f otó: Rosta Tibor / MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?