Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lázár János a biztos,Orbán stábja segíti

DROTI20180112003
2018.09.25. 23:09
A korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter kormánybiztosként foglalkozhat Mezőhegyessel.

Egy kedden megjelent kormányhatározattal Orbán Viktor Lázár Jánost jelölte ki a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztossá – vette észre a 444.hu

A portál értelmezése szerint Lázár gyakorolhatja a neves és eredményes ménesbirtokon az államot megillető tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket.

A ménesbirtok megvásárlására két éve adott 2,1 milliárd forintot az állam, a munkát éppen Lázár János és Seszták Miklós koordinálta. Lázár kormánybiztosi munkáját a jövőben a miniszterelnök közvetlenül irányítja majd, de Lázár János segítséget remélhet Ra Miniszterelnöki Kormányirodától.

Korábban úgy tűnt, hogy a politikus alapvetően Hódmezővásárhelyen, illetve egy ingatlancsoport résztulajdonosakéntképzeli el magát a választások után, de immár a második kormányzathoz kötődő pozícióját vállalja el, augusztus eleje óta ugyanis dohányzásügyi miniszterelnöki biztosként is tevékenykedik.

(Borítókép:  A felújított lovarda a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-ben 2018. január 12-én. - f otó: Rosta Tibor / MTI)