Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több helyen talaj menti fagy volt hajnalban

2018.09.25. 09:20

Az OMSZ a Facebookon írta, hogy nem csak talaj menti fagy volt az országban, két településen fagypont alá hűlt le a levegő hajnalra. A Nógrád megyei Zabaron és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Nyírlugoson -0 fok alá hűlt a levegő hajnalra. A szeptember 25-re vonatkozó abszolút minimum rekordját egyébként Putnok tartja -2,2 fokkal, amit 1977-ben mértek; így új rekord nem született.

Az Időkép előrejelzése szerint péntekig stabilan melegedni fog a hőmérséklet, de hétvégén újabb erős lehűlés várható.

Kedden napközben csapadékmentes, de szeles idő várható. Egyedül északkeleten fordulhat elő rövid ideig egy-egy kisebb zápor. Az élénk északnyugati szelet erős lökések is kísérhetik. Sokat fog sütni a nap, viszont hideg időre számíthatunk. Délután mindössze 12-16 fokra van kilátás.

Szerdán túlnyomóan napos idő várható, a déliesre forduló szél is már csak kevés helyen élénkülhet meg. A reggel a keddinél is hűvösebb lehet, délutánra 14-18 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön csak kevés fátyolfelhő szűrheti a napsütést, esni továbbra sem fog. Északkeleten élénk lökések kísérhetik a délies szelet. A csütörtök hajnal ismét hideg lesz, többfelé előfordulhat talaj menti fagy is, délután viszont 20 fok körül alakulnak a hőmérsékleti értékek.

Pénteken még előreláthatólag marad a napos, csapadékmentes idő, 20-25 fokig melegszik a levegő. Aztán elő lehet venni a sapkát, sálat újra, mert hétvégén újabb lehűlés körvonalazódik.