Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bármilyen hihetetlen, de nem dőlt meg ma reggel a hidegrekord

2018.09.26. 09:02

Hajszálon múlt a hidegrekord megdöntése szerda reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint. A Facebookjukon azt írják, a Nógrád megyei Zabarban -4,1 fokig csökkent a hőmérséklet, és máshol is előfordult fagy 2 méteres magasságban is.

A több mint 110 éves napi rekord (-4,2 fok 1906, Dobogókő) megdöntése két tizeden múlt.

hidi.png
Fotó: OMSZ

Országos átlagban +1,5 fok körül alakult a minimum, ami több mint 8 fokkal alacsonyabb az ilyenkor szokásosnál (10 fok). A ma reggeli értékek november közepének felelnek meg. A következő két éjszaka még hidegnek ígérkezik csütörtök reggel is megközelíthetjük a rekordot (-4,0 fok). A nappalok azonban egyre kellemesebbek lesznek, ugyanis átmenetileg jelentősen erősödik a nappal felmelegedés.

Csütörtökön már 20 fok körül, pénteken 20 fok felett alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, majd szombaton hidegfront érkezik.