Natália
1 °C
7 °C

Olyan rozogák a kukásautók, hogy több mint száz településen nem is viszik el a zöldhulladékot

2018.09.27. 17:40

Annyira lepukkantak a hulladékgyűjtő kocsik, hogy ideiglenesen nem tudják elszállítani a zöldhulladékot 116 Pest, illetve Nógrád megyei településen. A tájékoztató levelet a Zöld Híd Régió ügyvezető igazgatója, Gyenes Szilárd küldte szét valamennyi hozzájuk tartozó települési önkormányzat részére. A cég egyébként a lomtalanítást már tavasszal felfüggesztette, mert az egyébként is rossz állapotban lévő autóik a fokozott terhelés miatt még lerobbantabb állapotba kerülnének.

A házhoz menő zöldhulladék begyűjtés felfüggesztésére 2018. november 4-ig, a 9 darab hulladékgyűjtő jármű megérkezéséig és beüzemeléséig adtam ki ügyvezető igazgatói utasítást - áll a levélben. 

A vezérigazgató azzal magyarázta a döntést, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő cég egyik hulladékkezelő központjában, az Ökörtelek-völgyi telephelyen 29 járművükből szerdán 17 darab jármű nem tudott elindulni.

Mivel a cég legfontosabb feladata, hogy vegyes hulladék és a szelektív hulladék ne maradjon az érintett területen, így a komposzt, az új autók beüzemeléséig a lakosok nyakán marad.

“Úgy vélem a probléma oka Önök előtt pontosan ismert”- fűzte hozzá Gyenes Szilárd.

Ezzel a mondatával az államosításra és a rezsicsökkentésre utalt a vezérigazgató, aminek köszönhetően adósságuk fél év alatt elérte a 300 millió forintot, a cég költségvetéséből pedig havi szinten 130 millió forint hiányzik. Egyébként a cégnek már tárolókapacitása sincs, mert az új hulladéktároló telep sem készült el.

A Hír TV beszámolója szerint a Fővárosi Közgyűlés ülésén is téma volt a hulladékgazdálkodás.

„Ha véglegesen lezárul a dolog, akkor egy pontos információt szeretnék közölni, nem szeretném helyesbíteni magamat” – mondta el a téma kapcsán Tarlós István főpolgármester a Hír TV-nek. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?