Judit
2 °C
7 °C

Eladják az Országos Roma Önkormányzat ingatlanjait

2018.09.27. 18:07

El fogják adni az Országos Roma Önkormányzatnak azokat az ingatlanjait, melyeket Farkas Flórián vásárolt meg a botrányba keveredett Híd a Munka Világába program keretében, írja a 24.hu

A felzárkóztatási program eredetileg uniós forrásból indult, és négy vidéki, valamint egy budapesti irodát vásároltak meg, ebből a zalaegerszegi és salgótarjánit már eladták, csütörtökön pedig úgy döntöttek az önkormányzat közgyűlésén, hogy a budapestit is eladják. Ez egyébként a Gellérthegyen van, viszont sosem használták, nagyjából 232 millió forintot érhet. 

Azt tervezik, hogy befolyó összegből az önkormányzat tartozásait fizetik ki, a maradék része pedig bérekre meg egyéb költségekre megy majd el. 

A Híd a Munka Világába program miatt még három éve indult nyomozás, később 1,6 milliárd forint visszafizetésére kötelezték az ORÖ-t, ebből 1,3 milliárdot elengedett a kormány. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?