Judit
2 °C
7 °C

Kövér: Remélem, hogy visszaszorul az aberráltnak nevezhető baloldal

DSC 7216
2018.09.27. 08:42 Módosítva: 2018-09-27 08:43:33

Remélem, hogy visszaszorul az aberráltnak nevezhető baloldal, és ha újra a normalitás talajára helyezkedik majd az unió döntéshozóinak többsége, el lehet kezdeni beszélgetni a problémákról: az északi-déli, illetve a nyugati-keleti megosztottságról, valamint a nemzetközi kihívásokról: az önérdekű amerikai politikáról, a feltörekvő Kínáról vagy Afrikáról, amelynek problémája a legközvetlenebbül Európát érinti. Ehhez realista, nyíltan beszélő, polgáraikat tiszteletben tartó politikusok kellenek.

- ezt mondta Kövér László házelnök szerda este az M1 aktuálisnak, ahol a lengyel parlament alsóházának, a szejmnek az elnökével közösen adott interjút. Az interjút a Hvg.hu  szemlézte.

Kövér szerint  az EP-választások eddigi alacsony részvételi aránya cáfolja, hogy létre lehet hozni egy európai identitást a nemzeti identitások helyett. Szerinte az emberek nem is értik és nem érdeklődnek a tőlük távoli dolgok iránt.

Csak saját polgárainknak tartozunk elszámolással

 - mondta Kövér László, ami elég érdekes kijelentés egy jelentős részben uniós pénzekből élő ország politikusától.

Kövér a magyar jogállamiság helyzetét élesen bíráló Sargentini-jelentést az EP-kampány részének tartja, amellyel megpróbálnak beavatkozni a magyar belpolitikába. Kövér szerint a  magyar közvélemény alapvetően sikertörténetnek tartja az uniós csatlakozást, de nem ugyanahhoz az EU-hoz csatlakoztunk, mint amilyennek most látszik.

(Borítókép: Bődey János / Index)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?