A jegyző elzavartatta az Európai Ügyészségért aláírást gyűjtő aktivistákat

2018.09.28. 14:42

Ma a szekszárdi önkormányzat emberei - teljesen törvénytelenül- elzavarták az Európai Ügyészségért küzdő aktivistáinkat. Feljelentést is tettek és elkezdték lebontani a pultot. A jegyző - törvénytelenül - közterületfoglalási engedélyt és ezért NAPI 3000 forintot követelne. A bonyhádi jegyző ugyanezt a törvénytelen eljárást alkalmazná.

- írta ki Facebook-oldalára Hadházy Ákos, koárbbi LMP-s jelenleg független országgyűlési képviselő, aki a napokban indította el az aláírásgyűjtést azért, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. A dologról itt írtunk bővebben.

42734899 1678903535553816 99448975601434624 n
Fotó: Káldi Balázs / Facebook

Telefonon értük utol Hadházyt, aki elmondta, hogy, ahogy Budapesten gond nélkül ment, ahogy egyébként korábban bármelyik pártnál, politikusnál a hasonló, politikai témában történő aláírásgyűjtésnél, hogy egyszerűen csak bejelentették a rendőrségnek, hogy ez fog történni. A rendőrség pedig, mivel ez a gyülekezési törvény hatály alá esik, egyszerűen csak tudomásul vette.

Így most Szekszárdon is bejelentették a rendőrségen, ahonnan azt a választ kapták, hogy igen, tudomásul veszik, de szerintük ez az aláírásgyűjtés, és az ahhoz kapcsolódó kitelepülés nem tartozik a gyülekezési jog alá. A jegyző pedig, aki megkapta ennek másolatát kiküldte az önkormányzat embereit, hogy küldjék el onnan őket és bírságolják meg őket, hiszen ha ez nem egy politikai rendezvény, akkor simán területfoglalási engedélyt kellene kérniük, majd kifizetniük a díjat, és csak azután elkezdeni az aláírásgyűjtést.

Hadházy szerint nonszensz érvelés, már a rendőrség részéről is, hiszen ők nem kofák, akik gyümölcsöt árulni mennek ki a terekre, hanem ez maga a politika, hiszen aláírásgyűjtéssel szeretnék arra kényszeríteni a kormányt, hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez.

Hozzátette, hogy bonyhádi segítői szintén bejelentették a rendőrségnek, de ők az önkormányzatnak is szóltak, hogy aláírást fognak gyűjteni. Innen szintén azt a választ kapták már előre, hogy fizetniük kell a területfoglalási engedélyért.

Hadházy a Facebookon ezzel kommentálta:

A Fidesz fél és ideges. Félhet is, a magyarok tisztában vannak azzal, hogy az Európai Ügyészség véget fog vetni az EU pénzek korlátlan lopásának. Szekszárd önkormányzata és a Szekszárdi rendőrkapitányság alátámasztotta a Sargentini-jelentésben foglaltakat, a jogállamiság magyarországi felszámolását, illetőleg azt, hogy az Unió alapértékeivel ellentétesen Magyarországon nyíltan korlátozzák az egyesülési és véleménynyilvánítási jogot. Természetesen nem adjuk fel, kint leszünk, gyűjtjük, megcsináljuk!