Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Idén 352 embernek adtunk menedéket

2018.09.28. 08:54

Csaknem a negyedére csökkent azoknak a menekülteknek a száma, akiknek valamilyen jogcímen védelmet adott Magyarország,  írja a Népszava  a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal adatai alapján.

A január-áprilisi 279 után májustól szeptemberig már csak 73 ember (azaz eddig összesen 352 ember) kapott menekült, oltalmazott vagy befogadott státuszt.

Az év első harmadában 342 menedékjog iránti kérelem futott be, a második négy hónapban (szeptember 10-ig) pedig újabb 198. Utóbbi esetben szintén az afgánok és az irakiak állnak az élen, tőlük létszámban lemaradva következnek a szírek, pakisztániak és irániak.

Tavaly még 1300 menekültet fogadott be az ország, ahogy azt Altusz Kristóf akkori külügyi helyettes államtitkár a Times of Malta című lapnak elárulta.