Árpád
-2 °C
4 °C

Visszavonták az Auróra éjszakai engedélyét, de a klub nem zár be

2018.09.28. 17:42 Módosítva: 2018-09-28 18:38:07

Józsefváros jegyzője péntek délután visszavonta az 8. kerületi Auróra utcában működő Auróra Kioszk éjszakai nyitvatartásának az engedélyét. A döntés értelmében a klubnak minden nap 10 után le kellene zárnia a pultot, alkoholt nem adhatna ki másnap reggel 6 óráig.

A jegyző szerint erre azért van szükség, mert a szórakozóhely sérti a lakosok "pihenéshez való jogát". A 8. kerületi önkormányzat sajtóirodája azt írta, hogy

"a kezdeményező társasházak tulajdonosai mostanra végleg megelégelték a programokra nagy számban járó vendégek által keltett hangzavart."

Felhívtuk a klubot, akik elmondták, hogy látták a döntést, de fellebbezni fognak ellene, és amíg nincs jogerős döntés az éjszakai zárvatartásról, addig a nyitvatartásuk nem változik. "Minden programot ugyanúgy megtartunk mint eddig" – közölték.

Az Auróra a Facebook oldalára kitett egy részletes posztot is, amiben azt állítják, hogy a fennállásuk óta mindent megtesznek, hogy ne zavarják a környéken lakók életét. "A közterület-felügyelet az elmúlt fél évben folyamatosan nálunk járőrözik. Ez idő alatt csak elenyésző számban szabtak ki bírságot a vendégeinkre. Az Auróra üzleti működésével összefüggésben még sosem került sor közigazgatási bírság kiszabására az üzemeltetővel szemben" – írják. A posztban arra kérik támogatóikat, hogy adományokkal segítsék a közösségi házként és baloldali mozgalmi központként működő, civil szervezeteknek is helyet biztosító szórakozóhelyet.

Az Aurórát már több mint egy éve próbálja valamilyen módon korlátozni az önkormányzat, és a kormánysajtó is rendszeresen ír sorosozós és/vagy drogosozós cikkeket a helyről. Korábban ennek hátteréről itt írtunk hosszabban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?